Продължаваме промяната“ публикува график на дискусиите за новото правителство. Те ще

...
Продължаваме промяната“ публикува график на дискусиите за новото правителство. Те ще
Коментари Харесай

Продължаваме промяната публикува график на дискусиите за новия кабинет

„ Продължаваме промяната “ разгласява график на полемиките за новото държавно управление. Те ще се проведат в експертен формат от вторник до събота, като задачата им е сформиране на съдружно съглашение. Във всяка от полемиките по 18-те тематики са поканени да вземат участие по трима специалисти от Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “. На тях ще бъдат разисквани главните проблеми на съответния бранш, предложенията и ограниченията, които се плануват съгласно стратегиите на другите партии, предава БНР. 

Във вторник ще бъдат разисквани секторите енергетика, стопанска система, превоз и правораздаване.

В сряда - опазване на здравето, земеделие, обучение и електронно държавно управление.

В четвъртък - вътрешна сигурност, екология, районно развиване и просвета.

В петък - труд и обществени грижи, туризъм, национална сигурност, спорт.

В събота - финанси и интернационалните връзки.

Официалният старт на преговорния развой бе разгласен през вчерашния ден от съпредседателя на Политическа партия Асен Василев. „ Вторник, както сме се разбрали с другите партии. Започваме да работим детайлно по този начин, че да създадем явен, съответен, прецизен проект по какъв начин ще създадем България едно доста по-хубаво място за живот през идващите четири години “, изясни той. 

Междувременно Българска социалистическа партия заяви, че е одобрила специалистите, които ще вземат участие в договарянията. Лидерът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова посочи, че задачата е цялостен мандат на бъдещия кабинет. „ От първите ни диалози до последния сме възнамерявали четиригодишен мандат и по този начин сме си залагали политиките и целите “, уточни тя. 

Засега не са обсъждани имена на министри, твърдят представители на четирите договарящи обединения. След като се реализира консенсус по програмата, ще бъде подписано съдружно съглашение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР